Skip to content

DEL 1: Truppgenomgång Rögle BK 18/19

Första inlägget på flippmacka är ett faktum. Rögle och SHL står i fokus och det kommer bestå av personliga åsikter i mängder. Rivstartar med en genomgång av Rögles trupp i en tredelad serie som innehåller Målvakter, Backar och Forwards i den ordningen. Både nyförvärv och befintliga spelare kommenteras.

Vi kör igång direkt med del 1 nedan:

MÅLVAKTER

  • #35 Emil Kruse Fick en tung start på säsong 17/18 då Kolppanen blev skadad och han slängdes in i hetluften direkt. Att starten blev tung var egentligen inte på grund av hans målvaktsspel, utan snarare för att hela laget krackelerade monumentalt i det defensiva. Säsongen som kommer är han utlånad till Västervik och det är i grund och botten en kapabel målvakt som ska bli väldigt intressant att följa i Hockeyallsvenskan.

 

  • #31 Ville Kolppanen – Denna herre kommer alternera med Pogge under året. Fick en snöplig start då Sylwander sköt honom i sidan av huvudet och fick en hjärnskakning som han fick återhämta sig från. När han väl kom tillbaka tyckte jag han visade att han har en hög nivå. Det må inte alltid se helt fläckfritt ut ur ett tekniskt perspektiv från de väldigt strukturerade och väloljade spelstilar som förekommer från dagens ungdomar, men han stoppar puckarna. Sen om det är på ett “snyggt” sätt eller oortodoxt, det spelar inte mig någon större roll.  Gillar Kolppanens personlighet, verkar vara en positiv och glad finne som även har skapat en relation med fansen genom sitt sätt att fira efter matcherna. Initiativet med att medlemmarna får komma med bidrag till Kolppanens mask, indikerar på att han gillar interaktionen. Kommer att få stå ett ansenligt antal matcher 18/19 men kommer nog få stryka på foten för Pogge i kampen. Ska vi säga 20 matcher Kolppanen, 32 matcher Pogge?

 

  • #49 Justin Pogge – Den förmodade huvudmannen så här på förhand vad gäller målvakter i Rögle. Pogge värvades in under säsongen när Kolppanen blev skadad och förstärkte upp truppen. Han kom in tokladdad och det kändes som han ville bevisa väldigt mycket i början. Det resulterade i att han var lite ivrig och gjorde exempelvis ingen perfekt match mot Djurgården med lite dräll med klubban. Han växte dock in i det, han hade till hans försvar inte spelat matcher på ett bra tag. Ju längre serien gick, desto bättre blev han, tillsammans med hela laget flera nivåer bättre. Att ha Pogge från start är bara det en väldigt stor skillnad från start. Likt Kolppanens personlighet verkar Pogge även vara en sprallig och rolig kille att vara runt. Pogge vet även hur det är att spela i ett topplag i SHL som går för slutspel och kan addera extra rutin och stabilitet runt laget. Tycker han var som bäst mot slutet (vilket är en trevlig egenskap om målet är att nå slutspel som det verkar vara från Rögle-lägret och supporters). Att Pogge även skrivit på för två är skvallrar om att tanken nog är att han kommer vara den som spelar mest även om Abbotts förmodligen förmedlar att den bäste står.

 

Sammanfattning: Ett väldigt starkt och stabilt målvaktspar från start detta året, skulle någon bli skadad finns där hög nivå som kan ersätta oavsett vem som skulle gå sönder.  Det känns tryggt att ha detta paret från start, där man kommer ge laget chansen att vinna varje match oavsett motstånd.  En bonus är att de verkar trivas väldigt bra tillsammans, att de har en bra kemi där de stöttar och umgås mycket och är positivt. Det är inte att underskatta när ett målvaktspar fungerar väl ihop och krigar tillsammans oavsett vem som står.

Betyg: 4 av 5 mackor.

Published inTruppen