Skip to content

Korta tankar kring Abbotts senaste intervju

Vill kommentera ett par saker vad gäller intervjun som HD-sporten nyss gjorde med Chris och att det sänder väldigt trevliga signaler. Först och främst vill jag föra vidare att som det ryktats om ett tag, så har två slovakiska talanger skrivit på för Rögle. Det handlar om Michal Mrazik samt Sebastian Cederle som båda representerade det Slovakiska U18 landslaget förra säsongen. Värvningar för juniorlagen som det finns förhoppningar om ska bära frukt för A-laget om ett par år. Framtidsnamn tillsammans med Höglander och Jäger exempelvis.

Det andra som jag vill kommentera rör hur Abbotts och Rögle vill och försöker skapa relationer med andra klubbar och i detta fallet Toronto Maple Leafs och Kyle Dumbas som är general manager där. En relation mellan klubbarna är inte bara positivt för möjligheten att behålla Rasmus Sandin, utan även framtida samarbeten som kan gynna båda parter. Skulle Abbotts och Rögle även få ett bra rykte över pölen kan det även få ringar på vattnet vad gäller möjligheter för nyförvärv och den allmänna statusen av klubben.

Att sedan Rögle är med och hör sig för kring spelare som Jonas Ahnelöv och Joonas Järvinen klingar också gott. Det sätter ribban för vad som söks (även om jag ska medge att jag inte vet mycket om Järvinen utöver EP). Bara att man hör av sig och (förmodligen?) inte får blankt nej av en spelare som Ahnelöv är enorma kliv (som förövrigt lär hamna i DIF och inte hos oss). Bästa tänkbara utkomsten av detta scenario just nu, är att Chris väljer att komplettera med en spelare av kalibern ovan. Samtidigt som Rasmus stannar och kör ett år till med Rögle. Det hade gett mig ett lugn och en både bredare och spetsigare backsida vilket behövs. Den detaljen att Chris säger att man vill starta med 8 backar, behöver inte betyda att man inte värvar. Det kan handla om att det blir en utlåning eller dylikt på en av backarna också tänker jag.

Blev en liten snabb avstickare från truppgenomgången som fortsätter inom kort!

Published inTruppen