Skip to content

Fem mål på fem matcher – hur Rögle ska börja göra mål

Titeln säger väl det mesta om dagens Rögle. Det är uddlöst, bitvis bra intentioner och lägen men alldeles för få. Jag saknar glöden och viljan just framför målen. På försäsongen gjorde Rögle sina mål just framför mål, styrningar, returer, skott från sektorn. Nu när det är skarptläge så kommer man inte dit. Om det handlar om att Rögle är för svaga samtidigt som motståndarna krigar hårdare nu är svårt att säga. Försäsongen var kanske inte så bra, man fick kanske lite övermod när man kom till skapligt enkelt och hittade i slottet. Nu när det är allvar, så krigar framförallt motståndarna betydligt hårdare och vill mer. Rögle behöver hitta en väg att grisa sig till fler mål. Gemensam nämnare på Rögles fem mål i SHL detta året? Tänkte lista hur de gick till här och förklara varför jag tycker det är intressant.

Mål 1 Christopher Bengtsson

Liss vinner puck bakom mål, Bengtsson tar sig till slottet och får iväg ett fint skott på en bra pass. Skott i farligt läge i slottet framför mål

Mål 2 Christopher Bengtsson

Skott utifrån där Rögle har två spelare framför mål var av Bengtsson styr in den.

Mål 3 Craig Schira

Återigen skott utifrån där den går rakt i mål, det viktiga med detta är att Olle Liss står parkerad framför målvakten så han inte ser pucken. 

Mål 4 Samuel Jonsson

Ett höstlöv från Samuel Jonsson som bara slänger den på mål och den slinker in, Daniel Zaar står parkerad i näsan på Johan Gustafsson som inte ser pucken. 

Mål 5 Ted Brithén

Slänger in pucken framför mål och den tar på en back, allt kan hända när det finns kroppar på mål, medspelare eller motståndare, det kan ta på vem som helst.

Jag tror ni förstår vart detta är på väg. Det saknas de raka och enkla spelet där man tar oväntade skott, med folk på mål. Samtliga mål Rögle gjort är sådana. Det är inga individuella prestationer eller snygga skott. Allt har handlat om att ha kroppar på mål och skymma målvakterna. Rakare och lite mer desperat spel framför målen så kan det lossa lite. Då kan man få några “enkla” mål och få lite vind i seglet. Innan Rögle börjar jobba hårdare framför mål kan det bli tufft. Gäller att vinna insidan mot HV71 på lördag, annars kommer det vara fortsatt tungt.

Published inRögleSHL