Skip to content

Ett steg framåt, fokus Rögle så det inte blir två bakåt

Har varit borta en liten sväng och missade stora delar av matchen igår (har väl sitt tydliga samband med vinsten). Sett matchen nu på morgonen i efterhand. En OTROLIGT skön känsla att få första vinsten. Det verkade av allt att döma som att det var en väldigt bra laginsats där man kunde gjort ett par mål till. Det fanns 10 minuter av andra perioden där Bristedt, Zaar och Matson hade några riktigt vassa chanser där egentligen alla borde resulterat i mål. Så 2-0 kändes mer i underkant. Stort fall framåt och det var nog viktigt att första målet blev till en grön nyans.

En match att bygga vidare på, det finns många möjligheter att skapa positiv tongång och göda tuppkammarna lite extra inför lördag och Luleå borta. Kan man skapa ett större mentalt lugn och slappna av lite i spelet så kan detta vara starten på en mer positiv gång för Rögle. Alla spelar efter riktlinjerna och krigar hårt. Det kommer man långt på även om det knyter sig lite individuellt. När det väl lossnar för våra snipers som missar grova lägen så kan det bli ketchupeffekt.

Positivt

Leon Bristedt är återigen ruggigt bra. Såhär långt det bästa nyförvärvet i mina ögon. Sliter, vrider, vänder, går rakt på mål, skapar lägen och är bra med pucken. Riktigt energisk och en frisk fläkt. Bildade en spännande kedja med Zaar och Brithén som såg riktigt vass ut och skapade i nästan varje byte.

Daniel Widing kommer också in med ett lugn och leende på läpparna och gör sitt jobb fullt ut. Verkar ge lite luft under vingarna till många. En på isen hårt jobbande kille som ger allt för laget och sidan av verkar vara en ledarfigur som sprider glädje och trygghet vilket man inte ska underskatta i längden.

Justin Pogge får hålla nollan och vara ett ankare där bak. Tillsammans med försvaret sköter det bra och rensar och spelar för varandra.

Negativt

Christian Thomas fick alltså idag börja i fjärdekedjan för att sedan bli bänkad de sista två perioderna. Han har fått en tuff start och omställningen har nog varit större än han trott. Frågan är om han är på glid bort, eller om han slängs in i hetluften snart för att komma till rätta med spelet. Det börjar komma till ett vägskäl där han antingen ges chansen, eller skickas. Han behöver spela hockeymatcher om han ska lyckas vända runt detta också. Killen har ett riktigt bra skott och alla förutsättningar för att leverera men behöver komma underfund med hur det verkligen fungerar i ligan. Och det snabbt.

Powerplay denna spelform klaffar inte alls. Och det är största prioritet att börja få lite utdelning. 9% powerplay är otroligt dåligt och kommer vara en sak som skiljer väldigt många matcher. Kan man börja vända den trenden också blir det en nyckelfaktor framöver.

Published inRögleSHL