Skip to content

Tankar kring Rögles senaste vecka

Rögle har hamnat i något slags vakum, ingenting fungerar och det läcker ut saker i media vilket gör att det ser väldigt illa ut när man tittar utifrån. Har Cam tappat gruppen? Är han för hård i sitt sätt att leda? Mår spelarna bra? Det finns många frågor som uppkommit de senaste dagarna. En sak kan man konstatera, spelarna mår inte bra. För detta gäng har inte gått och blivit dåliga hockeyspelare över en natt. Det sitter i huvudet, man kramar klubborna lite hårt, kanske rädda för att göra fel i systemet och bli bänkade. Många spelare vittnar om att när de är som bäst går allt på instinkt, man vet hur man ska spela i systemet och sedan kan man ta allt som det kommer utifrån de ramarna. Dit har Rögle inte kommit alls. Det känns snarare som att spelarna greppar efter systemet och tänker alldeles för mycket.

Rögle vill spela väldigt rakt och dumpar ofta puckarna för att åka på och jaga, ta sig in framför mål och vara starka. Frågan jag ställer mig, har Rögle verkligen det materialet? Det finns inte någon riktig buffel som tar sig in på mål och som inte går att flytta. Många mindre spelare som är bra på rören men som förpassas ut i hörnerna. Det spelarmaterialet där folk trycker sig in på mål och är farliga på det viset saknas lite, med facit i hand. Då blir det att man snurrar utanför och inte riktigt orkar bryta sig in för att skapa de farliga lägena.

Cam & Chris med staben och ledningen behöver hitta ett sätt att komma ifrån detta. Man behöver visa ledarskap och visa ödmjukhet inför uppgiften och sina spelare. För om de kan lyckas svälja sin stolthet, visa att de lyssnar på spelarna och deras välmående finns det mycket att vinna. Det kan visa spelarna att de är enade, få ihop de som grupp så att de (som abbott vill) täcker skott och krigar för laget. För jag tycker Cam är ute på djupt vatten när han i intervjuer efter exempelvis Luleå matchen hänger ut enskilda spelare, inte vid namn men han nämner att vissa inte ger allt. Fine, ta det internt och visa dessa spelarna var det brister. Men ta det inte offentligt. Om han vill ha en tight grupp som offrar allt för varandra, så kan han inte som ledare hänga ut spelare i media. Det är för mig ofattbart. Ha högt i tak internt och visa på fel på ett sakligt sätt som kan förbättra och ta gruppen framåt. Om inte Cam står upp för sina spelare och frontar detta när det blåser så varför ska spelarna slänga sig med huvudet före och offra tänder? Ja, spelarna är proffs. Ja, de ska göra sitt bästa (och gör säkert men får inte ut något). Att sälja sina spelare i media känns som väldigt fel väg att gå. Detta tillsammans med senaste Lucas Elvenes ryktena så vittnar det om att det finns rejält med missnöje i gruppen.

Att man skulle tappa Lucas Elvenes hade varit en dunderskandal tycker jag. En spelare som blöder grönt och är en talang vi inte sett på många år. Han har definitivt inte varit sämre än någon annan de matcher han spelat, tvärtom, skicklig offensivt och får ofta till lägen även om han är lite riskbenägen. Nu pekar allt på att Lucas kommer stanna och att han även spelar mot Timrå på torsdag. Ska vi gissa på att han kommer göra sin bästa match för säsongen och vara direkt bidragande till en vinst?

Nu tänker jag blicka framåt. Det finns inget att göra åt historian. Hoppas att Cam tar några beslut där han dels låter spelare få sina chanser och dels visar oss fans att han även ser brister som vi ser. Rör om lite i laget till imorgon och så börjar vi på en ny kula. Försök svetsa ihop gruppen och få allas förtroende igen. För detta laget kan spela ishockey, det är inget snack om det. Kan man få till några vinster, Sjögren kommer tillbaka och kanske Rasmus Sandin så kan man få lite vind i seglet. Det är tur man är härdad som Röglesupporter.

 

Hur jag hade ställt upp laget på torsdag mot Timrå

Curran – Schira

Ahnelöv – Jonsson

Bertov – Youds

Bibic – Williamsson

 

Bristedt – Brithén – Zaar

Lucas – Sandin – Thomas

Bengtsson – Ryfors – Liss

Matson – Andersson – Widing

Höglander

 

Published inRögleSHL