Skip to content

Flera fall framåt för Rögle

Den första känslan som kommer upp när jag tänker på matchen igår är: frustration. För den här historien handlade egentligen bara om Rögle. Att komma ut från striden med 1 poäng känns väldigt bittert och jag utgår kallt att man går ännu hårdare och bestämdare på Lördag.

Det handlade i princip enbart om Rögle. Man kom ut starkast, tog ledningen och fick sedan ett psykologiskt jobbigt 1-1 mål direkt och tiden efter det var väl den enda plumpen i spelet under matchen. Man hämtar upp underlägen två gånger och visar moral. Rögle för egentligen spelet i 50 minuter och skapar bra lägen och trycker fast Timrå i egen zon. Såg dessutom många nya tendenser där man kom in flera stycken på mål (även så målen gjordes, framför mål). Den största skillnaden som jag noterade var hur man jobbade tillsammans. Man kom tillbaka lite till det som fanns på försäsongen, kedjorna hängde ihop på ett helt annat sätt. Man arbetade unisont på isen och backarna fyllde på och framförallt smällde på mycket mer naturligt. Det förmodligen för att forecheckingen var lyckad och det fanns utrymme att göra det. Det var några individuella misstag som måste slipas bort men som helhet såg det ljusår bättre ut än mot Luleå senast. Kommer man upp till denna nivån igen så kommer det trilla in lite lättare mål och få lite flow.

Den fortsatta ineffiktiviteten kravstår och man får inte till de där målskyttet som krävs. Zaar har några riktigt bra lägen att avgöra, när flytet kommer och Zaar, Thomas, Bengtsson, Liss, Elvenes sätter sina lägen så kommer det bli en annan dimension.

FRAMSTEG

  • Kodie Curran – tycker att Kodie växer in i detta mer och mer, han är ingen Axel Jonsson-fjällby på rören men han är smart och ser mer och mer bekväm ut för varje match. Aktionen vid 1-0 målet är väldigt fin och visar på att han har kyla som han kan använda. Känns som han värderar sina lägen mer nu än när han kom då han bara gjorde saker huvudlöst.
  • Jonas Ahnelöv – Visade mycket mer pondus igår än han gjort tidigare. Han och Jonsson löser det bra i egen zon och spelar sig ur och hjälper varandra konstant. Lägg där till ett par rejäla tacklingar så såg det även där mycket mer bekvämt ut.
  • Thomas/Elvenes – här var visserligen inte starten lysande, de var inne på båda målen bakåt och det såg yrt ut i framförallt egen zon. Thomas åkte några fel bågar i pressen också som föranledde att Timrå fick anfallet som gav 1-0. Men utöver det, så tyckte jag att framförallt Thomas syntes betydligt mer igår. Han gick på mål, kom tilll skottlägen och kunde likaväl gjort ett. Fortsätter han så kommer det lossna förr eller senare.
  • Widing-Sandin-Matson – de hade nog pucken mest i anfallszon och skapade lite lägen, saknar dock den där sista instinkten, hamnar mycket ute i hörnerna och skapar egentligen inga jättelägen trots att man har väldigt mycket tid i anfallszon. Lite mer upp till backarna som behöver få igenom folket också 2-3 spelare på mål. Så kan även den kedjan bli giftig.
  • Ville Kolppanen – tycker ändå att finnen gör en godkänd match. Första målet är väldigt märkligt och tror inte Collberg har en susning om vad han gör där. Visst ska han vara och täcka stolpen där, lite flängigt. Men utöver det gör han en stabil match, två styrningar är inte mycket att göra åt. Sista målet är ju också väldigt oturligt där han tar det farliga läget men Wedin lyckas lyfta in den från bakom mål. Gör direkt avgörande räddningar i slutet när det står 3-3.

 

MÅSTE BLI BÄTTRE

  • Effektiviteten – det är dags att ta fram killer instinkten och sätta dit några lägen nu. Ut och bestämma sig och hugga på alla returer och göra distinkta avslut. Det ska bara in nu.
  • Minimera misstag – det går ju inte att blunda för Bristedts passning som sätter sig lite på näthinnan när han annars göra en bra match. Det är sådana små misstag som måste filas bort, det straffas för hårt.
  • Lugnet – det känns som att varje gång Rögle får en motgång, så går stressnivån upp 100 hack. Det slängs passningar utan tanke i ren panik och det skapar en oro i hela laget. Det märks otroligt tydligt när det börjar hållas lite hårdare i klubborna. Hittar man lugnet och kan värdera lägena hela tiden kommer det bli enklare.

 

 

Published inRögleSHL