Skip to content

Ett viktigt steg

Att mota bort Mora var nog viktigare mentalt än något annat. Det var inte speciellt vackert om man bortser från andra perioden och en viss Pogge längst bak. Framförallt i tredje perioden blir man passiva och lite stressade när man har ledning. Samtidigt var det otroligt nyttigt med tre poäng och det på bortaplan. Efter denna starten är alla följder av poäng i otroligt viktiga. Att komma till Växjö hemma med full pott de senaste matcherna bygger förtroende, och det medför att jag har svårt att se en tillbaka gång till uppstartens härdsmälta.

Det verkar som att spelarna och ledarna har gått ihop och hittat en gemensam väg att kriga för. Det finns mycket som kan bli bättre, men samtidigt sliter alla tillsammans och agera mer som än ett lag än innan. Täcker skott, vinner viktiga tek, jobbar tillsammans och stressar tillsammans. Det är den grundsten som jag trodde skulle vara den första att visa sig. Nu kommer den sent och det har man fått lida för. Kan Rögle fortsätta på denna vägen så kommer poängen trilla dit. Det hårda grundjobbet, tillsammans med ett bättre PP/BP och vi har oss ett riktigt farligt lag som kan slå alla.

Att Rögle börjar ta poäng utan att förstärka nu tror jag är otroligt viktigt. För ska en ny spelare in, så är det betydligt lättare att komma in med ett lag som redan har ett grundspel, något att luta sig mot. Där man kommer in och försöker göra skillnad i en fungerande grupp. Kan Rögle fortsätta denna veckan ut till uppehållet och sedan få in iallafall en topp center beroende på utbudet. Så kan det vara en injektion. Vi lär inte vara utan nyheter närmsta två veckorna. Ska bli spännande att följa.

 

Positivit

  • Leon Bristedt – Vilken kille. Just nu känns det som han jobbar hårdast, får ut mest och är kreativast. En fröljd att se hans skridskoåkning tillsammans med avigheten och viljan att ta sig in på mål. Vilket han också får utdelning för med styrningar och farligheter. En ynnest! Med mycket kritik mot Chris senaste tiden så är Leon Bristedt en jackpott som heter duga.
  • Första två backparen – Både Schira – Curran och Ahnelöv – Jonssoln börjar hitta rätt och spelar smart, hänger med upp när det finns läge men sätter defensiven först. Framförallt Curran har höjt sig ordentligt och kommer bli en rejäl tillgång om han fortsätter såhär.
  • Lucas Elvenes – Det har varit lite blåsväder och inte en start varken vi eller Lucas hade tänkt sig. Nu verkar det som han börjar bli lite bekvämare och gör de där extra sakerna. Han behöver bara hitta en balans när han SKA göra det lilla extra kontra när han bara ska slå en enkel pass. För hans spelsinne är ruskigt bra, men ibland letar han lite för mycket på det svåra!.Balansgång men ett stort kliv framåt.

Förbättringsmöjligheter

  • Olle Liss – Får det inte riktigt att lossna, ser i dagsläget väldigt seg och tung ut. Småslavrig med pucken och kommer inte riktigt till alls. Han kommer lite fel hela tiden, får inte några lägen att använda sitt skott och bara åker runt och jagar. Förmodligen väldigt frustrerad. Måste steppa upp och försöka hitta en väg att komma till fler lägen. Ta sig in framför mål, stånga, böka och grisa. Känns som Olle är som bäst då.
  • Special Teams – Tycker att PP tog steg upp igår, det var inte perfekt men det skapades chanser och man börjar hitta rätt i formationerna. Första PP med Brithén i spetsen börjar känna sig väldigt bekväma och vet var medspelarna är för att spela sig ur situationer. Tidsfråga innan de sätter dit någon. Boxplay släpper vi återigen in mål, men visserligen i 5 mot 3 vilket kan få vara. Så lite steg framåt.
Published inRögleSHL