Skip to content

Nyckeln till framgång

Rögle gör en ruskigt bra hemmamatch mot Växjö, bortsett från lite nervositet när bortalaget fick 3-1 reduceringen. Det var ett par minuter det blev skakigt men Linus Sandin och powerplay löste den knuten och när 4-2 kom kändes det som att det skulle mycket till för att dyrka upp Rögle. Powerplay är väldigt effektivt, och man åker skridskor och tvingar Växjö till utvisningar. Det hårda jobbet tillammans med effektiviteten skapar en harmoni. Axlarna ser ut att vara 2 meter längre ner på killarna och det skapar ett helt annat flöde. Passningar sitter på bladen, backarna spelare sig ur egen zon och blir inte fastcheckade. Det är väldigt små detaljer som gör spelet så mycket bättre.

Nyckeln till framgång är som jag har varit inne på här förut: Pucken och framförallt spelare framför mål. Samtliga mål förutom Brithéns direktskott på Andréns sidledsförflyttning görs framför mål eller när någon skymmer. Det går inte att understryka nog hur viktigt det är i dagens hockey. Målvakterna är för bra för att bara åka och skjuta utan skymning, då gör man väldigt begränsat med mål. Styrningar, skymningar och ta sig in på mål är A & O i detta SHL-klimat. Därför älskar jag att se spelar som Bristedt, han letar hela tiden möjligheter att ta sig in på mål.

 

Positivt

  • Powerplay – Går inte att förneka att vi är ruskigt bra i denna spelform igår. Distinkta passningar, högt tempo och mycket sidledsförflyttningar på keepern tillsammans med skymning framför mål. Väldigt effektivt och framförallt kedjan med Brithén och Curran är väldigt framgångsrika och ser bekväma ut. De vet vad de ska göra där ute.
  • Linus Sandin – En spelare som jag tycker är väldigt underskattad, han gör ett hästjobb. Han är direkt delaktig i 1-0 där han skymmer Andrén totalt så Curran kan lägga in ett höstlöv. Gör själv 4-2 framför mål. Han tar striden och är väldigt nyttig. Lägg där till att han inte varit inne på ett enda mål bakåt. En spelare som inte får tillräckligt med cred tycker jag. Jobbar hårt, spelbar i uppspelen och gör inga misstag.
  • Helheten – Det är ingen som faller ur ramen, samtliga som spelar lägger ner ett hårt jobb. Det betalar av sig snabbt och skapar en harmoni. När alla drar åt samma håll blir det väldigt bra.

Förbättring

  • Gummiarmar – Det finns inte mycket att klaga på en kväll som under gårdagen, det enda är väl att man behöver hitta ett lugn även om det blir lite stressat. När Växjö får 3-1 blir det som att man tappar momentum vilket är naturligt, samtidigt måste man lyckas behålla kylan. I dessa situationer blir det ännu viktigare att hitta lösningar från egen zon. Kan man spela sig ur och komma ut med pucken släpper man lite på pressen automatiskt. Men oavsett mentalt starkt att göra 4-2 när det väl började hetta till!
Published inRögleSHL