Skip to content

Mattias Sjögren gör comeback! Här vill jag se honom

Det är mycket som är positivt kring Rögle just nu. Man har tagit poäng i sex raka matcher, var av fem av dessa är fullpottar. Det är precis vad som behövdes efter den tunga starten. Spelarna har börjat hitta sina roller och tillsammans med Cam och staben har de vänt denna skutan.

Vill först rikta en eloge till Cam och ledarstaben. Jag skrev om ett vägsjäl för ett tag sedan där Cam & co måste lyssna på sina spelare och visa sig ödmjuka. Några förändringar senare i form av mindre träning, lite förändringar i spelsättet och lösta konflikter så står vi med ett vinnande lag. Starkt av Abbotts som förmodligen fått svälja mycket stolthet att svetsa samman gruppen igen och köra på! Starkt ledarskap, och vi ska inte glömma att detta är en helt ny situation för Cam också. Det är hans första säsong som huvudtränare och även han har mycket att lära. Tålamod är en dygd.

Sen till det efterlängtade beskedet. Mattias Sjögren gör comeback mot Mora! Det känns som att det inte kan komma mycket lägligare. Laget har uppenbarligen visat sig kapabla utan Mattias, och jag hade i ärlighetens namn börjat tänka på honom som en bonus. Detta är ett ypperligt läge att få komma in i ett fungerande lag och börja starta sin motor. Nu ska vi inte gå händelserna i förväg och förvänta oss stordåd av Sjögren. Det är en i första hand defensiv spelare som kommer bidra med stabilitet och ryggrad. Det kommer inte vara några flashigheter och inte heller några hutlösa poängmatcher. Han har heller inte spelat på många månader och kommer nog matchas in relativt sparsamt och få tid på sig att komma in i allt. Oavsett så är detta ett otroligt positivt besked som kommer gynna Rögle i längden. Framförallt för bredden i laget.

 

Så, hur ska Rögle ställa upp? Så här tänker jag mig laget med Sjögren.

Bristedt – Brithén – Zaar: Finns ingen som helst anledning att rubba denna kedja som varit vår hetast hela säsongen. Tjänstefel att röra den.

Widing – Sandin – Liss/Elvenes: Tycker att denna kedjan ska få fortsätta, framförallt Sandin ska få ha kvar sin plats som gör det otroligt bra. Möjligtvis att man byter plats på Liss och Elvenes för att få lite bättre balans med rightare och leftare.

Bengtsson – Sjögren – Liss/Elvenes: Känns som ett bra ställe för Sjögren att kliva in. Låta unga grabbarna köra på och ta ansvaret bakåt och täcka upp. Tror både Bengtsson, Liss/Elvenes hade mått bra av detta.

Höglander – Matson – Ryfors: Jag tror faktiskt det är dags att testa Ryfors på en kant. Matson har gjort det bra som center och hittat tillbaka lite. Känns som Ryfors och Höglander hade kunnat få ett väldigt trevligt utbyte tillsammans om de fick köra. Kanske dags att testa detta med Matson som lite ankare.

 

Avslutningsvis så är det bara att konstatera att det känns OTROLIGT kul att Sjögren är tillbaka. Sjögren och Brithén är toppcentrar i ligan och kommer vara oändligt viktiga i det långa loppet! Nu kör vi mot fullsatt på Lördag och bara öser.

 

 

 

 

Published inRögleSHL