Skip to content

Eric Martinsson nära Rögle – här är ett drömscenario

Det tisslas lite överallt om att Rögle är väldigt heta på Martinsson och i allra högsta grad är aktuella. Rentav ett fullt möjligt alternativ. Det var inget som jag förväntad mig när han lämnade AHL och NHL-chansen. Att Rögle är med i slutfasen är väldigt goda nyheter, framförallt i åtanke hur skadesituationen artat sig de senaste två matcherna.

Ett väldigt intressant scenario som kan uppstå om Rögle lyckas slutföra värvningen av Martinsson är följande:

I laget finns redan Ted Brithén och Daniel Zaar som båda har utgående kontrakt. Med en signatur från Martinsson ökar deras förlängnings chanser avsevärt. Zaar har öppnat för att förlänga och Brithén känns som en väldigt rimlig signatur med tanke på hans sociala status. Om dessa tre tunga namnen huserar i Rögle, finns det också en stor chans att Everberg börjar snegla på Rögle mer aktivt. Det framkom häromdagen att han ska bli pappa och har sen tidigare uppenbara kopplingar till Rögle och Ängelholm samtidigt som han köpt hus i Båstad med sin partner. Kanske lockar denna tanke Martinsson så att vågskålen till slut hamnar på Rögle.

Om stjärnorna ligger rätt finns det faktiskt väldigt stora chanser att se denna kvartett tillsammans i Rögle igen. Och vilken möjlighet det hade varit. Med Sjögren i laget redan så hade man fått en stomme som ingen i ligan hade kunnat matcha. Med den hemvävda kärnan och kvalitén. Det har nog aldrig funnits ett bättre läge att lyckas med detta innan. Alla är i sina bästa åldrar och hade kunnat uträtta väldigt bra saker i SHL med Rögle.

Väldigt spännande vecka framför oss och med Martinssons signatur hade detta scenario gått från en dröm till en fullt rimlig utgång.

 

 

Published inRögleSHLTruppen